Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ADVENT

2016.11.26

12279018_879626502106188_9216173609452838454_n.jpg

 

Az életednek négy legfontosabb pontja:

Nem csak az otthonnak van négy stabil fala, hanem a lelkednek is van négy oszlopa, az életednek négy legfontosabb pontja, a sarkalatos erények, aminek megléte az igazán boldog élet titka.

 

 

 

 

Bölcsnek kell lenni...

Az első erény a bölcsesség.
A bölcsesség arról szól, hogy mennyire hallgatsz a saját belső hangodra, ami megsúgja az irányt. Ha nem figyelsz rá, akkor tele leszel félelemmel és kétséggel. Ha megtanulsz hallgatni az intuíciódra, akkor bármit elérhetsz az életedben, hiszen rá fog vezetni a helyes útra.
Erről szól Advent első hete.

Őszintének kell lenni...

A második erény az igazságosság.
Az igazságosság arról szól, hogy mennyire vagy őszinte magadhoz, és ezáltal másokhoz. Ha az ember nem őszinte önmagához, akkor soha nem fogja azt érezni életében, hogy elérte, amit akart, mert becsapja magát és olyasmivel tölti az idejét, ami nem méltó önmagához.
Erről szól Advent második hete.

Erősnek kell lenni...

A harmadik erény a belső erő.
Van az életedben egy vállalt küldetés, egy olyan feladat, ami egész élet során elkísér. A belső erő arról szól, hogy mennyire vagy hajlandó alávetni az életed ennek a vállalt küldetésnek. Ez sokszor - úgy tűnik - lemondással jár, de ez koránt sincs így, hiszen elfogadni a feladatunkat és ezáltal úrrá lenni minden más vágyon, ami letérít erről az útról, a legnagyobb erő és boldogság forrása.
Erről szól Advent harmadik hete.

Mértékletesnek kell lenni...

A negyedik erény a mértékletesség.
A mértékletesség valójában arról szól, hogy képessé kell válni folyton fejlődni, megújulni, azáltal, hogy a végletek helyett megtaláld a feladataidban a mindenkori arany középutat, vagyis azt a helyes arányt, aminek segítségével kiegyensúlyozottan élheted az életed. Meg kell tanulni egyik lépcsőfokról a másikra lépni, ami mindig fejlődést hoz az életedben.
Erről szól Advent utolsó hete.

A négy adventi hét misztikuma, ennek a négy sarkalatos pontnak a megvizsgálásában áll, vagyis meg kell nézni, hogy azokon a területeken az életedben minden rendben van-e.

 

(Forrás: Karsay István)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.